SazodoholLogoLightGray
مرجع تخصصی موسیقی
موسیقی یاد بگیرید و موزیسین بیابید

تحلیل آوانگارد و نظریه آوانگاردیسم در موسیقی

SazodoholLogoGray
www.SazoDohol.ir

مروری بر اصطلاح آوانگارد

واژه آوانگارد (Avant Garde) در زبان فرانسه به معنای طلایه‌دار ارتش است . در نتیجه در هنر موسیقی هم به کسانی که به نوآوری در خلق آثار خود میپردازند آوانگارد می گویند . اگر می خواهید درباره آوانگارد بیشتر بدانید می توانید مقاله (اصطلاح آوانگارد در موسیقی چیست؟) را مطالعه نمایید .

 

تحلیل آوانگارد و نظریه آوانگاردیسم در موسیقی

آوانگارد ها با روحیات عصیانگرایانه ای که دارند همواره در راه خلق آثاری متفاوت گام بر میدارند و هنجار های گذشته را در هم می شکنند . برخی از هنرمندان معتقدند که آوانگارد در موسیقی را باید یکی از کلید های موفقیت و پیشرفت موسیقی دانست . چرا که اگر آوانگارد ها به خلق آثار جدید و تکنیک های نوین نپردازند ، هنر موسیقی یک هنر یکنواخت و کسل کننده خواهد شد و این به دور از اصالت هنر موسیقیست .

در مقابل عده ای از هنرمندان بر این باورند که هنجار شکنی های آوانگارد ها در موسیقی باعث از بین رفتن بنیان موسیقی می شود و ارزش های موسیقی را تحت تاثیر خود قرار میدهد . این گروه معتقدند که پایه و اساس موسیقی حفظ اصول اولیه موسیقیست و پافشاری بر تکنیک های مرسوم را بهترین راه برای حفظ اصالت موسیقی می دانند .

ما بار ها این جمله را شنیده ایم که ، انسان برای کشف اقیانوس های جدید باید جرات ترک سواحل ناآرام را داشته باشد . آیا اگر با شکست هنجار های موجود به سبک یا تکنیک متفاوتی دست پیدا کنیم که مخاطبین زیادی را تحت تاثیر قرار دهد پس در عمل به پیروزی رسیده ایم ؟ آیا این مسیر شروع یک پیروزیست ؟ یا فقط درهای یک دنیای نامعلوم ، پر رمز و راز و پرخطر را به روی مخاطبینش میگشاید ؟

پرسش چنین سوال هایی برای درک مفهوم اوانگاردیسم و نیاز موسیقی به این چنین هنجار شکنی هایی بسیار ضروری و غیر قابل اجتنابند . همچنین یافتن پاسخ هایی به دور از کلیشه و تعیین خط و مرز های محدودیت آوانگارد در موسیقی یکی از مهمترین مسائلیست که هر هنرمند و حتی علاقمندان به موسیقی باید به دنبال کشف آن ها باشند .

در عمل معمولا هنرمندان با خلق یک اثر جدید به نوعی باعث نوگرایی می شوند اما این سوال که آیا خروج از چارچوب و هنجار های موجود کار درستی است یا خیر ؟ سوالیست که هنوز یک پاسخ روشن برای آن پیدا نشده و اگر پاسخ مثبت است آیا باید مرزی برای آن مشخص کنیم و این مرز تا کجاست ؟

همیشه به دنبال تولد هر نسل ، هنرمندان این نسل ها همواره به دنبال درک و کشف مسائل جدیدی بوده اند که این در موسیقی هم کاملا مشهود است و هر نسل همواره هنر موسیقی را یک گام به جلو برده . پس این روشن است که برای خلق آثار نوین و متفاوت‌تر از گذشته و همچنین جذب مخاطبین جدید و رفع نیازهای اقشار مختلف با دیدگاه های مختلف نیاز به آوانگارد در موسیقی بیش از پیش حس می شود که بتواند هنر موسیقی را رو به کمال سوق دهد . اما فراموش نکنیم که باید مرز هایی را در آوانگارد تعیین کرد تا تغییر روش مرسوم همراه و همگام با حفظ اصالت موسیقی باشد .

 

خلاصه ای از تحلیل آوانگارد و آوانگاردیسم در موسیقی

در این مقاله به بررسی نیاز امروز موسیقی به آوانگارد و آوانگاردیسم پرداختیم و نقاط مثبت و منفی آن را مطرح کردیم . همیشه در میان هنرمندان بحث های بسیاری بر سر مفید و یا مضر بودن اوانگارد در موسیقی وجود داشته و این که آیا اوانگاردیسم در مسیر پر فراز و نشیب موسیقی یک کمک کننده خواهد بود و یا یک بازدارنده چیزیست که در آینده نتایج آن را خواهیم دید .

 

آروین سلیمان

لازم به ذکر است چون این مقاله از نوع مقالات تحلیلی است ، سازودهل این مطالب را تایید یا رد نمی‌کند و فقط به عنوان نمایش‌دهنده این متن را نمایش میدهد . این مطلب بیانگر عقاید و نظرات نویسنده و فرستنده این مطلب است و تمام مسئولیت آن بر عهده همین شخص میباشد . به همین دلیل امکان اصلاح یا ویرایش آن فراهم نیست ! 

گزارش تخلف

guest
0 نظر
Inline Feedbacks
دیدن تمام نظرات
تبلیغات